Kayseri OSB Ve KAYSO’dan 100. Yıl Kutlaması

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayseri OSB Ve KAYSO’dan 100. Yıl Kutlaması: Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, “Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi, Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.

Mesajında, “Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü, milletçe büyük bir heyecan, coşku ve onurla kutluyoruz.” diyen Başkan Yalçın, “Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı, tarihi bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet; yedi düvele karşı yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen destansı mücadelenin adı, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışı ve küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olmuştur. Bu simge, 100 yaşına ulaştığı bugün de bile aynı kararlılık ve azimle milletin cesur ve dik duruşunun sürmesinin nüvesi olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Üreterek Her Alanda Yarışmaya Devam Edeceğiz

Başkan Yalçın, mesajının şöyle sürdürdü:

“Sanayicisinden çiftçisine, işçisinden doktoruna kadar her ferdiyle devletimizin bekası, milletimizin refahı için her yerde ve her koşulda çalışmaya devam edeceğiz. Çalışarak, üreterek, dünyanın dört bir yanına ürettiklerini ihraç ederek, gelişmiş ülkeler ile her alanda yarışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak için çalışmaya, ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu kılmak için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Türk milletinin, sanayicilerimizin ve hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin nice 100 yıllara ulaşmasını diliyorum.”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Yüzüncü Yıl Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü vesilesi ile yazılı bir açıklama yaparak, “Bir asır önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın coşkusu ve gururu içindeyiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler’ yolunda, kurulduğu günden bu yana demokrasi, eğitim, sağlık, bilim, sanayi ve ekonomi olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. 100 yıl boyunca kazanılan bu değerleri yaşatmak ve daha da ileri taşımak hepimizin görevidir. Bizler de sanayiciler olarak, bugüne kadar olduğu gibi Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da ülkemizi yeni hedeflerine ulaştırmak ve müreffeh ülkeler seviyesine çıkarmak için azim ve kararlılıkla üretmeye, istihdama ve ihracata devam edeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”