KURUM: “KÖMÜRCÜLER OSB’Yİ KAPATIYOR! YEŞİL OSB AÇIYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kömürcüler OSB’yi kapatacaklarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kömürcüler OSB’yi kapatıyoruz. Artık Kocaeli’nin, Dilovası’nın havasını kirletmeyecek” dedi.

Kocaeli’de toplam yatırım bedeli 8 milyar 550 milyon lira olan 245 eserin açılışlarını yaparak Kocaeli’deki vatandaşlara kazandıracaklarını ifade eden Bakan Kurum, Kömürcüler OSB’nin kapatılarak Dilovası’nın havasını kirletmeyeceğini müjdeledi.

“DİLOVASI’NIN HAVASINI KİRLETMEYECEK”

Kocaeli’de Yeşil OSB kurulacağının müjdesini veren  Bakan Kurum şunları söyledi:

“Kocaeli’miz için önemli bir proje, Dilova’mız var, bizim gözümüz gibi baktığımız Dilova’mız. Ve bu Dilovası’nda vatandaşlarımızı daha iyi şartlarda yaşatmak için Belediyemiz birlikte yine örnek bir proje yapıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte buradaki Kömürcüler OSB’yi kapatıyoruz, nevi değişikliği yapıyoruz ve burası Yeşil OSB’ye dönüyor. Artık Kocaeli’nin, Dilovası’nın havasını kirletmeyecek. Çok daha güzel bir Dilovası’nı hep birlikte inşa edeceğiz.”

“KOCAELİ’MİZDEKİ KARDEŞLERİMİZ SANAYİSİYLE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR”

Bakan Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz Kocaeli’mize, sizlere aşığız, sevdalıyız, çünkü biz Kocaeli’ni çok seviyoruz. Çünkü Kocaeli’mizdeki kardeşlerimiz sanayisiyle, üretimiyle, lojistiğiyle elini taşın altına koyuyor, ülkemizi kalkındırıyor, memleketimizi kalkındırıyor, ekonomimizi güçlendiriyor, istihdamımızı artırıyor. Biz de sizlere söz veriyoruz, Kocaeli’mizi, Kocaeli’mizdeki güzel kardeşlerimizi her zaman hizmetlerimizle daha güzel bir şehir yapmak için çalışacağız, bundan sonra da Kocaeli’mizi daha üst noktalara inşallah çıkaracağız.”