Sanayiciden Sağlığa Büyük Katkı: Aracı Ailesi Çocuklara Umut Oldu

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hastanesi’nde, sanayi ve iş dünyasının önemli isimlerinden GEBKİM OSB ve Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın öncülüğünde Aracı Ailesi tarafından yaptırılan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bölge için kritik öneme sahip olan yeni ünite, yalnızca Kocaeli’ne değil çevre illerdeki çocuk hastalara da umut olacak.
Sanayiciden Sağlığa Büyük Katkı: Aracı Ailesi Çocuklara Umut Oldu

Kocaeli’nin sağlık altyapısına önemli katkı sağlayan açılış törenine Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Aracı Ailesi üyeleri Kemal Aracı, Ayşe Aracı ve Zümran Aracı’nın yanı sıra çok sayıda bürokrat, akademisyen ve davetli katıldı.

Aracı Ailesi’nden KOÜ’ye Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Babaoğlu, Aracı Ailesi’nin katkısının sağlık hizmetleri açısından büyük anlam taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sizler yalnızca bir bağış yapmadınız, aynı zamanda hayatlara dokundunuz. Bu ünitede tedavi görecek her çocuk için yeni bir umut doğdu.”

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Maksut Görkem Aksu da konuşmasında Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin hem Kocaeli hem de çevre iller için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek Aracı Ailesi’ne teşekkür etti.

Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, konuşmasında Kocaeli’nin gelişimine katkı sunmanın kendileri için bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Aracı, “Bu şehirden ekmek yiyen insanlar olarak elimizden gelen katkıyı sunmak zorundayız. Yaşadığımız kentin sosyal hayatına katkı sunmuyorsak şikâyet etme hakkımız da yoktur. Sağlık alanındaki bu yatırımın ardından eğitim alanında da çalışmalarımız sürecek. Abimizin adına yaptığımız okulu tamamladıktan sonra bir okul daha kazandırma sözümüz var” dedi.

Şehrin markalaşması için kamu kurumlarıyla birlikte fikir alışverişinde bulunduklarını da belirten Aracı, Kocaeli’nin güçlü markalar çıkaran bir şehir olması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde Yeni Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise Aracı Ailesi’nin üniversiteye verdiği desteğin büyük önem taşıdığını belirterek bu tür katkıların başka hayırseverlere de örnek olmasını temenni etti.

Cantürk, sağlık hizmetlerinde bağışçıların sağladığı desteklerin zaman zaman hayat kurtarıcı olabildiğini vurguladı.

Hayata Dokunan Destek: Aracı Ailesi’nden Çocuklara Yeni Umut

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da konuşmasında kentin gelişiminin ortak çabayla mümkün olduğunu ifade ederek iş dünyasının sosyal sorumluluk projelerindeki rolünün önemine dikkat çekti.

Hayata Dokunan Destek: Aracı Ailesi’nden Çocuklara Yeni Umut

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Aracı Ailesi’nin Kocaeli’de hayırseverlik konusunda önemli bir örnek oluşturduğunu belirterek yapılan katkının yalnızca üniversiteye değil tüm bölgeye hizmet edecek nitelikte olduğunu söyledi.

KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Aracı Ailesi’nin yaptığı bağışın Türk dünyası açısından da anlamlı olduğunu ifade ederek sağlık alanında yapılan bu yatırımın çocuklar için büyük bir umut olduğunu söyledi.

Program sonunda Aracı Ailesi’ne kent protokolü tarafından plaket takdim edilirken, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri yeni Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde incelemelerde bulundu.

Hayata Dokunan Destek: Aracı Ailesi’nden Çocuklara Yeni Umut

Sıkça Sorulan Sorular

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi nerede açıldı? Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hastanesi’nde, Aracı Ailesi’nin katkılarıyla açıldı.

Ünite kimler için hizmet verecek? Kocaeli ve çevre illerdeki çocuk hastalara yoğun bakım hizmeti sunacak.

Açılış törenine kimler katıldı? Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vefa İbrahim Aracı ve Aracı Ailesi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Aracı Ailesi’nin katkısı neyi ifade ediyor? Sadece bir bağış değil, çocukların hayatına dokunan ve sağlık altyapısını güçlendiren bir destek olarak değerlendiriliyor.

Aracı Ailesi başka hangi alanlarda yatırım yapıyor? Sağlık yatırımlarının yanı sıra eğitim alanında da okul projeleri yürütüyor.

Bu bağışın önemi nedir? Kocaeli’nin sağlık altyapısını güçlendiriyor, bölgeye ve Türk dünyasına umut veriyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 13 =