Lavantalar Hasat Öncesi Turizme Açıldı

Kırklareli’ndeki lavanta tarlaları, hasat öncesi turizm amaçlı gelen ziyaretçiler/turistler için hazırlandı.
Lavantalar Hasat Öncesi Turizme Açıldı

Lavantalar Hasat Öncesi Turizme Açıldı: Kıraç alanların tarıma kazandırılması amacıyla ekilen lavanta hem üreticilerin ekonomisine hem de kentin turizmine katkı sağlıyor.

Lavantayı hediyelik ürün ya da lavanta yağı için üreten çiftçilerden bazıları çiçeklenme dönemini de turizm etkinliği olarak değerlendiriyor. 5 dönümlük lavanta tarlası olan Deveçatağı köyündeki Filiz Tuna da turizm için hazırlıklarını yaptı. Tuna, “mor turizm” olarak adlandırılan lavanta tarlası ziyaretlerini kapsayan agroturizm için tarlasını hazırladı.

3 Hafta Boyunca Turistleri Ağırlıyor

2019 yılında devlet desteği ile kıraç arazisine lavanta ektiğini söyleyen Tuna, lavanta sayesinde gelin geldiği köyü yerli ve yabancı turistlere tanıttığını söyledi. İnsanların tarladaki lavantaları görünce çok beğendiklerini ve fotoğraf çektiklerini söyleyen Tuna, ziyaretçi sayısının her sene daha da arttığını aktardı.

Lavantaların çiçeklendiği günlerde köy nüfusunun yaklaşık beş katı, 1000’e yakın turistin köye geldiğini ifade eden Tuna, “Ben bu köye gelin geldim. Yerli ve yabancı turistlerimiz geliyor. İngiltere, Yunanistan ve Bulgaristan’dan da turistlerimiz geliyor. Yani bizim için ve köyümüz adına çok güzel” diye konuştu.