22 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) başkanlık seçimi başladı. İSO’nun Odakule’deki genel merkezinde sabah 9:00 itibariyle yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB delegelerinin belirlenmesi için oy verme işlemi başladı.
Meclis başkanlığı seçimi de bugün yapılacak. Saat 15:00’te başlayacak seçim ile üyeler bir önceki dönemin de meclis başkanı olan Zeynep Bodur Okyay, Ender Yılmaz ve Fikret Kaya arasında bir seçim yapacak.
Beklenen An Geldi
2 Kasım’da gerçekleşen İSO Meclis Organ seçimlerinde Erdal Bahçıvan ve Adnan Dalgakıran da sandıklarından güçlü bir şekilde çıkarak başkan adaylıklarını resmen açıklamışlardı.
Böylece hali hazırda İSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten Okyay’ın kulislerde aday olup olmayacağına dair söylemler de netlik kazanmış oldu.

En Güçlü İsim O
Okyay’ın başkanlık için yarışacağı isimler ise kendi sektörlerinde adından sık sık söz ettirmiş olan Yılmaz Redüktör Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yılmaz ve Kayalar Endüstriyel Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kaya oldu. Başkanlık görevini başarıyla yürüten Okyay, oda çevresi tarafından “Tekrar başkan olabilecek en güçlü isim” olarak görülüyor. Buna karşılık kulislerde ise Ender Yılmaz ve Fikret Kaya’nın Zeynep Bodur Okyay ile oldukça yakın seyredecek bir seçim yarışı içerisinde olacaklarından söz ediliyor.
