OSBÜK Eşleştirilen OSB’lerle Görüştü

OSBÜK, eşleştirme programı kapsamında Kahramanmaraş’tan sorumlu birinci halka ve ikinci halka OSB’lerin başkanları ile toplantı yaptı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kahramanmaraş’taki OSB’lerden sorumlu olan ve bölgeden yeni dönen OSBÜK Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, Kahramanmaraş’taki OSB’lerin durumu ve talepleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kahramanmaraş’taki OSB’lerin acil konteyner ihtiyacı, fabrikaların üretime geçmesi ve insan kaynağı gibi konuların istişare edildiği toplantıda, yardımların nasıl koordine edileceğine ilişkin görüş alışverişinde de bulunuldu.

OSB’ler Arasında Dayanışma Uygulaması

Yapılan eşleştirme çalışmasıyla ilgili bilgi veren OSBÜK Başkanı Kütükcü şu sözleri kullanmıştı: “Organize sanayi bölgelerimiz deprem bölgemizle ilgili SeferBİR olmuş durumda. İlk andan itibaren yüreğimiz ve tüm imkanlarımızı kardeşlerimiz için seferber ederek, sahada pek çok yardım çalışması yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Ancak bu süreç uzun soluklu bir süreç. Onun için bölgedeki yaralarımızın daha etkili ve kalıcı bir şekilde çözülmesine katkı verecek bir eşleştirme çalışması yaptık.  Bu çalışmamıza göre, depremden en fazla etkilenen 5 ilimizdeki 23 OSB’miz, kendi şehirlerindeki ihtiyaçları öncelikli olarak eşleştirildikleri OSB’lerle irtibat halinde gidermeye çalışacaklar. Bu illerden sorumlu olarak görevlendirdiğimiz OSBÜK Yönetim Kurulu Üyelerimiz de süreci takip edecek. Böylece yardımların etkinliğini ve koordinasyonunu artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, bu eşleştirmeye bağlı kalmaksızın yapılacak her türlü yardım ve destek zaten OSB’lerimiz ve katılımcılarımız tarafından yerine getirilmeye devam ediyor”