Otokar‘dan yapılan açıklamaya göre, 26 Ekim’e kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarda şirket, geniş ürün yelpazesini sergileyerek sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koymaya hazırlanıyor.

BEŞ GÜN BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK
Bu yıl dördüncü kez düzenlenen fuarda Otokar, üstün kabiliyetlere sahip 5 zırhlı aracını sergileyecek. Fuara katılan ziyaretçiler, 5 gün boyunca Otokar’ın farklı operasyonel ihtiyaçlar için geliştirdiği COBRA II, URAL, ARMA 8×8, ARMA 6×6 ve AKREP II araçlarını yakından inceleyebilecekler.
KULLANICI SAYISI HER GÜN ARTIYOR
Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, NATO ve Birleşmiş Milletler’in uzun yıllardır tedarikçilerinden biri olan Otokar’ın zırhlı araçlarının, Türk ordusu, güvenlik güçleri dahil 5 kıtada 40’tan fazla dost ve müttefik ülkenin envanterinde yer aldığını belirterek, “Dünyanın en zorlu coğrafyalarında, riskli bölgelerde aktif görev yapan araçlarımızın başarısı neticesinde kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor”, ifadelerini kullandı.

SAVUNMADA GLOBAL BİR OYUNCU
Otokar’ın sadece bir araç üreticisi değil, yetkinlikleriyle savunma sanayi alanında global bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Özüner, “Tasarım, geliştirme, teknoloji ve mühendislik kabiliyetlerimizle küresel ölçekte dünya devleriyle yarışıyoruz. Türk savunma sanayinin gücünü yurt dışında başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bu yıl, Otokar olarak dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılım sağladık. Şimdi de ülkemizde, SAHA EXPO gibi önemli bir platformda, kara sistemlerimizdeki geniş ürün gamımızı ve kabiliyetlerimizi tanıtmaktan mutluyuz. Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi olarak hedefimiz, ürün ihracatının yanı sıra, AR-GE ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ülke ihracatına olan katkımızı sürdürmek” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: Haber Merkezi