PlayStation’ın yeni CEO’ları belli oldu!

PlayStation’ın eski lideri Jim Ryan’ın emekliye ayrılmasının ardından Sony, Hermen Hulst ve Hideaki Nishino’yu yeni CEO olarak atadığını duyurdu.

Sony 2019’dan bu yana Sony Interactive Entertainment’ın (SIE) başkanlığını ve CEO’luğunu yürüten Jim Ryan’ın Mart 2024’te emekliye ayrılacağını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından şirket kolları sıvayarak Ryan’ın yerine CEO olarak Hermen Hulst ve Hideaki Nishino’yu atadığını açıkladı.

Hulst, PlayStation stüdyoları ile ilgilenecek. Hulst, Horizon ve Killzone oyunlarının geliştiricisi Guerrilla Games’in kurucu ortağıydı. Nishino ise platform iş grubunun lideri olarak, konsol donanım ve teknolojisi, aksesuarlar, PlayStation Network ve üçüncü taraf ilişkilerini yönetecek. Nishino, birinci sınıf ürünler ve hizmetler aracılığıyla oyuncuları ve içerik oluşturucuları birbirine bağlamaya devam edeceklerini belirtti. Her iki lider de bölümün CEO’luğunu vekaleten yürüten Sony Interactive Entertainment Başkanı Hiroki Totoki’ye rapor sunacak.

Jim Ryan, Sony’de geçirdiği 30 yılın ardından Eylül 2023’te emekli olacağını açıkladı. O zamanlar Sony Computer Entertainment Europe olarak bilinen şirkete 1994 yılında, ilk PlayStation piyasaya sürülmeden hemen önce katıldı. Ryan 2018 yılında başkan ve CEO olarak atanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi