Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Rekabet Kurumu'ndan lastik sektörüne 3,6 milyar liralık ceza

Rekabet Kurumu, otomotiv lastiği üreticileri ve dağıtıcılarına yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Yapılan incelemeler sonucunda, fiyat koordinasyonu sağlanması, bayilere rekabeti sınırlayıcı uygulamalar dayatılması ve iş gücü piyasasına ilişkin rekabet kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle sektör oyuncularına toplam 3 milyar 633 milyon lira idari para cezası verildi.

En yüksek ceza 1 milyar 19 milyon lirayla Brisa'ya kesildi. Brisa'yı 672 milyon lira ile Goodyear takip ederken, Continental ve Petlas'a ayrı ayrı yaklaşık 397 milyon lira ceza uygulandı.

Kurulun kararına göre Hankook 361 milyon lira, Pirelli 292 milyon lira, Prometeon 206 milyon lira ve Michelin ise 185 milyon lira idari para cezasına çarptırıldı.

Rekabet Kurumu, şirketlerin piyasa işleyişini bozucu nitelikteki uygulamalarının rekabet hukukuna aykırı olduğuna hükmederek sektördeki birçok firmaya yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir