Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Gönül: Yeni halka arzlar yolda

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, yatırımcıların merakla beklediği halka arzlara ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 4. Portföy Yönetimi Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gönül, açığa satış yasağının kaldırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu düzenlemenin yılbaşından önce hayata geçmesini planladıklarını söyledi. “İnşallah yetişecektir” diyen Gönül, sektörden gelen görüşler doğrultusunda gerekli değişikliklerin yapılacağını vurguladı.

SPK Başkanı, aralık ayında yeni halka arzların beklendiğini belirtti. Ancak hangi sayıda halka arz gerçekleşeceği konusunda bir tahminde bulunmanın doğru olmayacağını dile getiren Gönül, bu konuda şirketlerin talepleri ve dosya süreçlerine göre bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.

2025 yılı için halka arz talebinin oldukça yüksek olduğunu belirten Gönül, geçen yıl yaşanan yoğun talebin benzer şekilde devam ettiğini vurguladı. SPK, piyasa koşullarına göre halka arzlara devam etmeyi planladığını ve bu süreçte yatırımcıların ilgisinin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

Bir diğer önemli konu ise, büyük hava yolu şirketlerinin katılım endeksinden çıkmasıydı. Bu konuda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, katılım endeksinin kriterlerini belirleyen tarafın Borsa İstanbul olduğunu ve SPK’nın bu süreçte destek sağladığını belirtti. “Borsa İstanbul, katılım endeksine yönelik değerlendirmeleri kendi standartlarına göre yapmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi