Sinop ve Trakya nükleer santralleri için teknik çalışmalar başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ülkenin büyük ölçekli nükleer enerji vizyonunda önemli bir adım atıldığını duyurdu. Sinop ve Trakya’da kurulması planlanan santraller için küresel bir devle işbirliği kararı alındı.
Sinop ve Trakya nükleer santralleri için teknik çalışmalar başladı! Sinop ve Trakya nükleer santralleri için teknik çalışmalar başladı!

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, nükleer alanda önde gelen şirketlerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, Kanada merkezli teknoloji devi AtkinsRealis’in Başkan ve CEO’su Ian L. Edwards ve beraberindeki heyetin Bakanlıkta ağırlandığı bildirildi.

Yapılan kritik görüşmede, Sinop ve Trakya sahalarında hayata geçirilmesi hedeflenen nükleer santraller için iş birliği imkanları masaya yatırıldı. Özellikle, Kanadalı firmanın geliştirdiği ileri teknoloji olan CANDU teknolojisinin Türkiye’deki uygulanabilirliği detaylıca ele alındı.

Görüşmelerin sonunda, iki bölgede kurulması planlanan nükleer santral projeleri için karşılıklı teknik çalışmaların resmen başlatılmasına karar verildi. Bu adım, Türkiye’nin uzun vadeli enerji güvenliği ve bağımsızlığı hedefine ulaşma yolunda somut bir gelişme olarak kayda geçti.

Kaynak: Haber Merkezi