TEKNOFEST Mavi Vatan başlıyor

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl ilk kez “Mavi Vatan” temasıyla denizcilik ve su altı teknolojilerini odağına alıyor. İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bugün başlayan ve 31 Ağustos’a kadar sürecek olan özel etkinlik, Türkiye’nin denizlerdeki gücünü ve teknolojik yetkinliğini gençlerle buluşturacak. Etkinlik, Milli Teknoloji Hamlesi’nin denizlerdeki yansıması olarak değerlendiriliyor.
TEKNOFEST Mavi Vatan başlıyor TEKNOFEST Mavi Vatan başlıyor

TEKNOFEST Mavi Vatan, teknoloji ve savunma sanayisi meraklılarını bir araya getirirken, aynı zamanda Türk donanmasının gözde gemilerini de sergileyecek. TCG Anadolu, TCG İstanbul, TCG Burgazada gibi kritik gemiler, etkinlik boyunca ziyaret edilebilecek. Ayrıca, sanal gerçeklik alanları, SAT ve SAS Komutanlığı’nın özel gösterileri ve “Mavi Vatan Zaman Tüneli” gibi etkinlikler, ziyaretçilere zengin bir deneyim sunacak.

Etkinlik kapsamında denizcilik ve su altı teknolojilerine yönelik çeşitli yarışmalar düzenleniyor. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Su Altı Roket Yarışması ve İnsansız Deniz Aracı Yarışması ile genç yetenekler bu alandaki becerilerini sergileyecek. Festivalin konferans programı ise alanında uzman isimleri ağırlıyor. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Tümamiral Mehmet Emre Sezenler gibi isimler, Mavi Vatan vizyonunu ve Türkiye’nin denizcilik tarihindeki yerini anlatacak. Ayrıca, Milli Uçak Gemisi Forumu da bu kapsamda gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST Mavi Vatan, düzenlediği makale ve resim yarışmalarıyla gençlerin denizcilik alanındaki farkındalığını artırmayı hedefliyor. Lise, lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilere yönelik Mavi Vatan Makale Yarışması, katılımcılardan özgün makaleler hazırlamalarını istiyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ise Mavi Vatan Resim Yarışması ile “mavi vatan” temalı eserlerini sergileyecek. Yarışmalarda dereceye girenler, TCG Sakarya ve TCG Hızırreis denizaltıları ile TCG Savarona gemisine özel bir geziyle ödüllendirilecek. Bu ödülü, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar duyurdu.

TEKNOFEST Mavi Vatan coşkusu, İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen görkemli bir geçit töreniyle başladı. Türk donanmasının seçkin platformlarının katıldığı bu geçit törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aralarında TCG Anadolu ve Savarona yatının da bulunduğu 9 gemiden oluşan filo, Zafer Haftası’nın anlam ve önemini bir kez daha vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’den filoyu selamlarken, “Tarihe altın harflerle kazınan Zafer Haftamızda güçlü ve kudretli donanmamızla Mavi Vatan yolculuğu” ifadelerini kullandı. Etkinlikler, 30 ve 31 Ağustos tarihlerinde online kayıt yaptıran ziyaretçilere de açık olacak. Ziyaretler, 09.00-12.00, 12.00-15.00 ve 15.00-18.00 olmak üzere üç ayrı seans halinde gerçekleştirilecek. Her ziyaretçi yalnızca bir seans için giriş hakkına sahip.

KAYNAK: AA

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 17 =