Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, birinci çeyrekte 433 bin 371 araç ürettiğimi gerçekleştirdi. Tesla’nın bu yıl ilk çeyrekte teslimatını gerçekleştirdiği araç sayısı ise 386 bin 810 olurken, bu rakam 450 bin civarındaki piyasa beklentilerinin oldukça altında kaldı. Geçen yılın aynı döneminde 422 bin 875 araç teslimi yapıldı.

Böylelikle, Tesla’nın teslim ettiği araç sayısında yüzde 8,5 ile 2020’den bu yana ilk kez düşüş yaşandığı açıklandı.
FATURA ÇALIŞANLARA KESİLDİ
Tesla, düşen satışlar ve fiyat indirimlerinden aldığı darbeleri, küresel iş gücünün yüzde 10’undan fazlasını işten çıkararak telafi etmek istiyor. Bu da 13 binden fazla çalışan anlamına geliyor. Gelen bilgilere göre şirket, daha fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Elon Musk önderliğindeki şirket, yeni bir işten çıkarma dalgasına başlıyor. Aktarılanlara göre firma, üst düzey yöneticiler ve Supercharger ekibinin çoğunluğu da dahil olmak üzere yüzlerce kişinin işine son verecek. Tesla’daki yeni işten çıkarma dalgası, CEO Elon Musk’ın bir süre önce çalışanlara gönderdiği şirket içi e-postada ortaya çıktığı belirtildi.

Musk, gönderdiği e-postada, Tesla’nın kesintiler konusunda kesinlikle katı olmasını istediğini ve yeterli performans göstermeyen yöneticilerin altında çalışan personelin de işsiz kalacağını belirtti.
Kaynak: ensonhaber.com