Tesla’ya rakip olmuştu! Elektrikli araç üreticisi Nikola iflas etti…

Tesla’ya rakip olarak çıkmıştı, elektrikli araç üreticisi Nikola mali zorluklarla mücadele edemeyerek iflas ettiğini duyurdu.
Van'da faaliyet gösteren tekstil şirketi iflas bayrağını çekti! Van'da faaliyet gösteren tekstil şirketi iflas bayrağını çekti!

Elektrikli ve hidrojenli ticari araçlar üreten Nikola, mali zorlukların üstesinden gelemeyerek iflas ettiğini açıkladı. Şirket, yatırım alamadığı gibi ürün satışlarında beklediği performansı gösteremedi.

Bu süreçte piyasa değeri hızla düşen Nikola’nın hisseleri, 2020 yılında 2.000 dolara kadar çıkarken, son günlerde 0.49 cent seviyelerine kadar düştü. 29 milyar dolara kadar yükselen piyasa değeri ise bugün 39 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor.

Eski CEO Trevor Milton, şirketi kurduğu dönemde yanıltıcı açıklamalar yaptığı gerekçesiyle federal dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Milton’dan ayrıldıktan sonra sadece ticari modellere odaklanan Nikola, bu stratejiyle de başarılı olamadı.

Tesla’ya rakip olarak ortaya çıkan birçok elektrikli araç girişimi, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Fisker, Lordstown Motors ve Canoo gibi markalar da mali sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Kaynak: Haber Merkezi