Tokat Turhal OSB’den GES Yatırımı: OSB’nin en büyük çatı üzeri GES’ini kuran Akasya Ahşap, 1,2 MW gücündeki santral ile yıllık 1.500.000 kilovat saatin üzerinde elektrik üretmeyi hedefliyor.
Yeşil Gelecek İçin GES Yatırımlarına Devam
Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu elektrik üretimi ile yıllık 500 bin kilogram karbon engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak. Akasya Ahşap’ın diğer fabrikalarında da GES için gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel İnce, yeşil bir gelecek için GES yatırımlarına devam edeceklerini dile getirdi.
Karbon Ayak İzi Azaltılacak
Gelecek 3 yılda tükettikleri elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayabileceklerinin altını çizen İnce, “Projede, 8 bin metrekare çatı alanında 2000’e yakın güneş paneli kullanıldık. Tokat’ta karbon ayak izinin azalmasına önemli oranda katkı sağlayacak bu proje ile 3000’e yakın ağaç kurtarılması bizler için de heyecan verici. Santral yatırımının 3,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesi ve 25 yıl verimlilikle elektrik üretmesi bekleniyor” dedi.