TÜBİTAK’ın, Türkiye’ye bilim, teknoloji ve inovasyon alanında katkı sunduğunu anlatan Mandal, stratejik araştırmalar yapan bir kurum olduklarını kaydetti. Gebze kampüslerinde 7 bin kişinin çalışmalar yaptığını ifade eden Mandal, üniversitelere, iş dünyasına, sanayiye, girişimciye ve her yaş grubundaki öğrenciye verdikleri destekler olduğunu aktardı.
Gündem Başlığı İklim Değişikliği
Bu yıl onaylanan bütçelerinin 5,5 milyar lira olduğuna dikkati çeken Mandal, “Bu kaynağı en etkin çıktı ve etki odaklı olarak kullandırma noktasında olacağız. Bununla ilgili olarak tabii ki bütün dünyanın olduğu gibi bizim de ülkemizdeki en önemli gündem başlıklarının arasında, yaşanan iklim değişikliğine karşı yani yeşil kalkınma odaklı destekler, bizim birincil destek alanımız olacak. Yeşil kalkınma dediğimiz zaman bunun içerisinde enerji başlığı altında daha fazla yenilenebilir yeni teknolojiler, hidrojen, nükleer, füzyon gibi teknoloji alanları bulunuyor” dedi.
“Daha Fazla Turcorn Oluşturmayı Hedefliyoruz”
Gıda arz güvenliğine önem verdiklerini ifade eden Mandal, özellikle risk bölgelerine yönelik yenilikçi, akıllı tarım başta olmak üzere su ve sağlık konusunu önemsediklerini kaydetti. Demir çelik, alüminyum, tekstil, plastik, kimyasal ve çimentonun yeşil dönüşüm ve kalkınma sürecinden fazla etkilenecek sektörler olduğuna vurgu yapan Mandal, “Bizim için en önemlisi ne çalışacağımız, yeşil dönüşüm, yeşil kalkınma bizim öncelikli destekleme alanımız.” diye konuştu. Mandal, zorlukların üstesinden gelebilmek için daha fazla bilgi üreten kurumlar ile bilgi kullanan kurumları bir araya getirmek için çaba göstereceklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Daha fazla birlikte iş yapma noktası, tasarlama, geliştirme, iş yapma ve günün sonunda da birlikte başarmaya yönelik bir iş modeli. Ne yapacağımızı başlıklar anlamında tanımladık. Özellikle bu ekosistemin içinde teknoparklar önemli ve kritik yere sahip. Çünkü ‘nasıl’ın içinde birlikte iş yapma modellerini ortaya koyarken, diğer taraftan da teknoloji tabanlı girişimcilik ekosistemi, ki teknoparklar bunun için en önemli ara yüzler, çok daha gündemde olacak, çok daha önemli olacak.”