Virgil Van Dijk’ten Barış Alper’e övgü: Gerçekten önemli bir oyuncu

Hollanda’nın yıldız savunmacısı Virgil Van Dijk, A Milli Takımımızın hücum oyuncusu Barış Alper Yılmaz’dan övgüyle bahsetti.

EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye’yi 2-1 yenerek yarı finale çıkan Hollanda’nın tecrübeli stoperi Virgil Van Dijk, dev müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu.

Van Dijk, şunları dile getirdi:

“İlk yarı birbirinden farklıydı. İyi başladık, topa sahip olduk. Türkiye biraz geride kalmıştı. Sonrasında Türkiye golü attı. Arda Güler’in çok güzel bir pasıyla geldi gol. Biz daha sonrasında sakin kaldık, ikinci yarıya başladık. Çok çalıştık ama neticesinde de sonucu aldık.”

“Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Yani ele avuca sığmaz bir şekilde koşuyordu. Her savunmacı için zordur ve bizi çok zorladı arka üçlüde. Gol atamadı ama. Eğer bir şekilde onu tasvir edecek olursak gerçekten önemli bir oyuncu.”

Galatasaray ve milli takımın başarılı futbolcusu Barış Alper Yılmaz, EURO 2024’te gösterdiği harika performansı Hollanda maçında da sürdürdü.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 2. Foto

2-1 kaybedip turnuvaya veda ettiğimiz Hollanda maçında özellikle Virgil Van Dijk’a zor anlar yaşatan Barış Alper Yılmaz, Hollandalı gazetecinin de dikkatini çekti.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 3. Foto

Fanatik’e konuşan Rian Rosendaal, Barış Alper Yılmaz için övgü dolu ifadeler kullandı.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 4. Foto

Milli futbolcunun çok iyi bir performans sergilediğini söyleyen Rosendaal, “Van Dijk çok zor anlar yaşadı” dedi.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 5. Foto

Barış Alper Yılmaz’ın performansı karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Hollandalı gazeteci, “Bir an ‘Bu nasıl olabilir?’ diye düşündüm.” ifadelerini kullandı.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 6. Foto

Barış Alper Yılmaz’ın büyük bir Avrupa kulübüne gitmesi gerektiğini aktaran Rian Rosendaal, “Çok iyi bir oyuncu. Bu yaz büyük bir Avrupa kulübüne gitmeli. Gözlemciler artık onu tanıyacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Hollandalı gazetecinin Barış Alper Yılmaz şaşkınlığı: "Bu nasıl olabilir"  - 7. Foto

EURO 2024’teki 5 maça da ilk 11’de başlayan Barış Alper Yılmaz, tüm karşılaşmalarda 90 dakika sahada kaldı.

Kaynak: Haber Merkezi