Yeni elektrikli Renault Twingo, Slovenya’da üretilecek!

Fransız otomobil üreticisi Renault, yeni elektrikli Twingo’yu Slovenya’da üreteceği açıklandı. İşte detaylar…

Fransız otomobil devi Renault, yeni elektrikli Twingo’yu 2026 yılından itibaren Slovenya’nın Novo Mesto kentindeki Renault iştiraki Revoz’da inşa etmek üzere Slovenya hükümeti ile bir niyet mektubu imzaladı. Renault’nun Twingo E-Tech Electric’i Novo Mesto’da üretmeyi planladığına dair söylentiler vardı, zira mevcut Twingo da burada üretiliyor.

Mutabakat zaptına göre Renault fabrikada yılda 150 bin araç üretmeyi hedefliyor. Slovenya hükümetinden yapılan açıklamada, Slovenya’da elektrikli araç üretimine yapılan yatırımın desteklenmesinin “Slovenya’nın sadece bir otomobil üreticisi olarak geleceğini değil, aynı zamanda bir elektrikli araç üreticisine geçişini de güvence altına alacağı” belirtildi.

Bu aynı zamanda Renault’nun Novo Mesto’da elektrikli araç üretimine yapacağı yatırım için Slovenya hükümetinden bilinmeyen bir miktarda fon alacağı anlamına geliyor. Slovenya hükümetinden yapılan resmi açıklamaya göre, olası sübvansiyonlar arasında “maddi ve maddi olmayan varlıklara yatırım, geliştirme, araştırma ve inovasyon, çalışanların işe alınması ve yeniden eğitilmesi ve her şeyden önce Slovenya’nın bir sanayi merkezi olarak rekabet gücünün sağlanması için teşvikler” yer alıyor.

Renault, yeni Twingo E-Tech Electric’in fiyatının 20 bin Euro’nun altında olmasını istiyor. Slovenya; Fransa, Almanya ve Çin’e göre Türkiye’ye daha yakın olmakla birlikte AB üyesi olduğu için ithal edilen elektrikli araçlardan gümrük vergisi de alınmıyor.

Türkiye’de vergiler ve güncel kur ile otomobilin şayet bugün satışa sunulsa 1 milyon TL civarında başlangıç fiyatına sahip olması mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi