Küresel ekonomik krizin etkileri birçok sektörde kendini gösteriyor. Son olarak, Hollanda‘da mağazaları bulunan ünlü kot pantolon markası Score‘dan gelen iflas haberi ile giyim sektörünün de olumsuz yönde etkilendiği gözler önüne seriliyor.

Şirket, iflas başvurusu yaparak 50 mağazasını kapatmak zorunda kaldı ve bu durum 450 çalışanın işsiz kalmasına sebep oldu.

1981 YILINDA APELDOORN’DA İLK MAĞAZASINI AÇMIŞTI
Score, uzun yıllardır Hollanda’da alışveriş caddelerinde yer alıyordu. Girişimci Jan Peters, 1981’de Apeldoorn’daki ilk mağazayı açtı ve ardından büyümeye devam etti.

Zutphen mahkemesine göre, iflas sırasında Score and Chasin’in Hollanda’da 50’den fazla mağazası, bir çevrimiçi mağazası ve yurtdışındaki diğer mağazalarda satış noktaları bulunuyordu.
Kaynak: Haber Merkezi