Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Bakan Fidan: İsrail’in saldırıları Suriye’nin istikrarına yönelik ciddi tehdit

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan saldırılarının ülkenin istikrarını tehdit ettiğini belirterek uluslararası topluma daha güçlü tepki gösterme çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin ABD/İsrail-İran Savaşı süresince bölgesel istikrarın korunmasına katkı sağladığını belirten Fidan, ülkedeki güvenlik ve huzurun devam ettirilmesinin bölge ülkelerinin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

İsrail’in Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan saldırılarının ülkenin istikrarı açısından en ciddi tehditlerden biri olduğuna dikkati çeken Fidan, uluslararası topluma daha güçlü tepki gösterme çağrısında bulundu.

Fidan, İsrail’in 1974 tarihli Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na uyması ve Suriye’nin egemenliğine saygı göstermesi için uluslararası toplumun gerekli baskıyı uygulaması gerektiğini vurguladı.

Fidan, şunları kaydetti:

“Barış Planı'nın ikinci aşamasının yol haritası üzerinde mutabık kalındı, Amerika Başkanı (ABD Başkanı Donald) Trump tarafından duyurulmuştu. İsrail'in buna (Gazze Barış Planı mutabakatına) rağmen saldırılarını sürdürmesi (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun barış istemediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'da ve Kudüs’te de terör eylemlerini yoğunlaştırdığını görmekteyiz.”

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ise, “Terör ve milislerden arındırılmış, birlik içindeki bir Suriye (Türkiye ile) ortak sınırlarımızın korunmasının en güçlü güvencesidir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir