Tüm dünyada sanayide ve ekonomi genelinde yeşil dönüşümün gerekliliği vurgulanıyor. Ülkemizde de iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu çevreye duyarlı yeşil OSB'lere ilişkin çalışmalar hız kazanıyor.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından OSB’leri ve OSB sanayicilerini yeşil dönüşüm sürecine hazırlayacak .
Deri sektörü AB ülkelerine daha fazla ürün satmak için Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu Türkiye’nin ilk Karbon Nötr Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurmak için çalışmalarını hızlandırdı.
Türkiye’nin de onayladığı ‘Yeşil Mutabakat’ KOBİ’leri üretimde değişime zorluyor. Bankacılık sektörü kredi paketleri hazırlamaya başladı.
Uşak Üniversitesi tarafından ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle “İklim Değişikliğinin Sanayideki Etkileri ve Çözümleri” çalıştayı gerçekleştirildi.
Türkiye'nin 2030'a kadar enerji dönüşümü için hesaplanan yatırım ihtiyacı 135 milyar dolar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazı emisyonundan kaçınılmıştır." dedi.
KOLEN Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt: "Yeşil Mutabakat kapsamında AB’nin sınırda karbon düzenlemesi 2023'te yürürlüğe girecek ve 2023-2026 yılları arasında bir geçiş dönemi var. Dolayısıyla mutabakatla...
Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla ikinci kez BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı açıldı.
İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik vizyonu kapsamındaki 10’uncu ve son raporunu makine, aksam ve metal eşya sanayi için açıkladı.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Ekonomi ve İklim Eylemi Genel Müdürü Harry Boyd-Carpenter, düşük karbonlu enerji kaynaklarının maliyetlerinin fosil yakıtlara göre daha düşük olduğunu...
Karbon emisyonlarını azaltılmasına yönelik planlar, birincil metal üretiminden daha az enerji gerektiren hurda kullanımının artmasını sağlayacak.