Reklam

Kocaeli-Belediyesi

Etimesgut Belediyesine soruşturma: Başkan Beşikçioğlu dahil 55 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca Etimesgut Belediyesine yönelik başlatılan yolsuzluk soruşturmasında, Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Belediye binası ile şüphelilere ait adres ve araçlardaki aramalar sürüyor.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Etimesgut Belediyesine yönelik yolsuzluk iddiaları kapsamında soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde, Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan Beşikçioğlu, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyet ekiplerinin belediye binasındaki araması devam ederken, şüphelilerle bağlantılı 56 ikamet, 15 iş yeri ve 41 araçta da arama ve el koyma işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Etimesgut Belediyesi daha önce de soruşturmayla gündeme gelmişti

Etimesgut Belediyesi, mart ayında da usulsüzlük iddialarına ilişkin bir soruşturmanın konusu olmuştu. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Sayıştay denetimleri sırasında belediye ile iştiraki ETİMKENT AŞ’nin hesaplarında tespit edildiği belirtilen işlemler üzerine “zimmet” suçlamasıyla inceleme başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonun ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ise sürecin belediyenin yaptığı başvuru doğrultusunda başlatıldığını vurgulayarak, soruşturmanın siyasi nitelik taşımadığını söylemişti.

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir